E-mail adres:    Wachtwoord:         Wachtwoord vergeten? 

Ontmoeting en verbondenheid

De Nederlandse Vrouwenclub Amsterdam / Internationale Lyceumclub is een actieve club met ongeveer 200 leden. Het doel van de vereniging is, sinds 1923, het tot elkaar brengen van vrouwen die belangstelling hebben voor kunst, wetenschap en maatschappelijk welzijn en die door hun persoonlijke inbreng willen bijdragen tot een goede verstandhouding en vriendschap.
Dat doel is nog steeds actueel.
Om dat te bereiken worden lunchlezingen, bezoek aan tentoonstellingen en schouwburg, excursies, bridgedrives en andere activiteiten georganiseerd. Veel leden nemen ook deel aan de verschillende literaire kringen, museumclub of handwerkclub.

De Nederlandse Vrouwenclub Amsterdam / Internationale Lyceumclub onderhoudt nauwe betrekkingen met de zusterclubs in Groningen en Nijmegen in federatieverband. Deze federatie van Nederlandse Vrouwenclubs / Internationale Lyceumclubs is aangesloten bij de International Association of Lyceum Clubs.

De al jaren bestaande, maar 'slapende' jumelage met de Franse lyceumclub Bretagne-Nord is in 2009 in Amsterdam bekrachtigd.

 

Disclaimer

 

Een STIJLvol NVCA boekje uit de dertiger jaren